První dáma upřednostnila děti a navštívila Klokánek

25.10.2013 15:19


První dáma oděná v elegantních černých šatech a sáčku s kontrastním bílým lemem se na návštěvě u dětí v ústeckém Klokánku zdržela necelou hodinu.         

První dáma oděná v elegantních černých šatech a sáčku s kontrastním bílým lemem se na návštěvě u dětí v ústeckém Klokánku zdržela necelou hodinu.  Autor: DENÍK/Petr Sochůrek

        25.10.2013 13:52    

Krásné BřeznoPrvní dáma republiky Ivana Zemanová nepřijela do metropole na severu Čech po boku svého manžela. Kvůli nevolnosti se omluvila z ranního přivítání s politiky na krajském úřadě a do města dorazila až po jedenácté hodině. Rovnou zamířila do zařízení pro ohrožené děti Klokánek ve čtvrti Krásné Březno.

"Za 5 minut jsou tu. Připravte se," tiše hlásí do mikrofonu jeden z příslušníků ochranky. Krátce po půl dvanácté na místo přijíždí jediný vůz, ze kterého za pomoci bodyguarda vystupuje Ivana Zemanová se svou tajemnicí.

Po krátkém přivítání před opravenou budovou bývalých jeslí na sídlišti Pod Vyhlídkou delegace pokračuje na prohlídku čtyř bytů, které jsou v Klokánku nyní v provozu. Obývá je sedmnáct dětí spolu s tetami, které se o ně starají.

Dovnitř dnes novináři však nesmějí. První dáma se zdrží necelou hodinu. Na památku si odváží dárečky od dětí.

Autor: Veronika Udatná